Monday, March 25, 2013

Pemandangan menakjubkan ladang lavender di England

BY SK Jeram Batu 20 Selangor No comments

Foto kredit: Antony Spencer
Pada pandangan pertama, anda mungkin berfikir gambar-gambar ini telah diambil di Provence, Perancis di mana lavender mereka yang terkenal di dunia. Anda mungkin terkejut untuk mengetahui bahawa ia sebenarnya gambar lavender yang membesar di Somerset, England, tempat di mana, jika anda bernasib baik (atau mahir), anda boleh merakam gambar sekali dalam seumur hidup.

Ladang Lavender Somerset adalah tempat kepada lebih daripada 50,000 tumbuhan lavender, baris semak bertenaga merebak di kalangan tanah seluas 5 ekar. Jika anda datang pada masa yang betul (biasanya bulan Jun atau Julai), anda mungkin akan dapat merakamkan gambar yang kelihatan sangat serupa dengan lukisan 'Impressionist'.

Jurugambar Antony Spencer, yang merakamkan detik indah ini memberitahu Daily Mail, "Anda mempunyai hanya 10 hari setiap tahun apabila lavender itu dalam keadaan yang terbaik sebelum ianya dituai. Cahaya sebelum matahari terbit adalah benar-benar luar biasa dan membuat rupa lavender sangat cantik. Sebagai jurugambar landskap anda hanya dapat detik-detik indah itu sekali dalam setahun. "

Gambar ladang lavender yang menarik bersama pemandangan indah langit yang penuh dramatik.

Foto kredit: Antony Spencer

Foto kredit: Sandra Kreuzinger

Foto kredit: Sandra Kreuzinger

Foto kredit: Daugirdas Racys

Foto kredit: Graham McPherson

Foto kredit: Graham McPherson

Foto kredit: Sandra Kreuzinger

Foto kredit: Sandra Kreuzinger

0 comments:

Post a Comment